čtvrtek 8. července 2010

Nedaří se mi zhubnout, co stím? Nejíst!

Po více než roce jsem na tom stále stejně, ba co mám o několik kilo více. Dnešní raní váha mi ukázala dokonce 110,6 Kg. Co s tím? Jaký zvolit nejlepší způsob hubnutí? 

Připadá mi, že při takovéhle váze, nezbývá než prostě na 14 dní přestat jíst. Když nad tím přemýšlím, uškodit by mně to nemělo. Tělo má energie ze které může žít až až na několik týdnů. Jasně, potřebuji asi nějaké minerály a podobně, ale na tak krátkou dobu 10 - 14 dní by mělo být moje tělo připraveno. Nehodlám během té doby běhat maraton, ani jet Tour de France, takže podle selského rozumu by mě měli všechny látky vystačit.

Začal jsem dnes, přinutil mě k tomu pohled na starší fotky, z doby kdy jsem si říkal, že mám nadváhu a že bych měl shodit. Jenže když jsem ty fotky viděl, tak jsem koukal jak jsem byl ve srovnání s dneškem hubenej. Prostě jsem se pořádně zastyděl.

Druhý impuls byl v tom, že jsem si řekl, že si mě moje slečna zaslouží pěknějšího. Že jí asi taky nemusí být příjemné mě takhle vidět, to ostatní ani nedomýšlím. 

Jsem sám zvědav, jak dlouho mě moje procitnutí vydrží. Budu se zde o to s čtenáři pravidelně dělit.

15 komentářů:

  1. Synku ty už nezhubneš a ještě přibereš. Kolik máš roků ?

    OdpovědětVymazat
  2. Díky za upřímnost. Přes dvacet a méně než třicet. Co mám dělat, sakra?

    OdpovědětVymazat
  3. Navrhoval bych cvičit - tak 3 až 5 hodin denně a za dva měsíce se nepoznáš :)

    OdpovědětVymazat
  4. cvičit, cvičit a cvičit a přitom nežrat, ale pít. Nepít kafe. Jíst ovoce a zeleninu :)

    OdpovědětVymazat
  5. No, tak 40% denních tekutin u mě tvoří kafe :(

    OdpovědětVymazat
  6. Před časem (10 let) jsem zhubnul z 110kg na 85kg. Skutečně jsem více jak 14dní nejedl, jen jsem pil vodu, potom jsem pomalu začal a cvičil při tom. Zajímavé je, že jsem nepociťoval velký hlad, jen nepříjemný pocit v ústech... Povedlo se ! Měl jsem tehdy motivaci ( ženská ) :-) Dnes už mám zase 112kg... :-( S přibývajícím věkem se hubne o mnoho obtížněji... Držím palce !

    OdpovědětVymazat
  7. No já se taky snažím shubnout, měl sem bmi 35 před třemi týdny. Ale ty tvoje metody sou úplně marný. K čemu je že jednou uběhneš 5kilometrů když další rok běhat nejdeš ? A to sosnutí 0,8l kofoly to je taky dobrý:-)
    No a jestli shubneš tak že nebudeš 14dnů žrát tak příští příspěvek v lednu bude, že budeš znovu hubnout ale už ze 115 protože co ? Protože jo-jo efekt natuty!!

    OdpovědětVymazat
  8. Synku kolik jsi zhubnul od posledního prohlášení?
    Všichni kdo Ti píšou chtějí zhubnout a tak Ti drží palce.

    OdpovědětVymazat
  9. Dobry den. Asi nejhezci a bohuzel neprijemnou pravdu o hubnuti jsem nasel na strankach www.hubnuti-jak.cz . Mrknete se na to. K hubnuti nepotrebujete moc sportovat, ale hura akce typu hladoveni vam akorat rozhodi metabolismus ale hlavne se to neda dlouhodobe vydrzet. Take absolutni zakazy typu "jiz nikdy vice cokoladu" atd. vetsina lidi proste nevydrzi. No mrknete se na ten web a preji modne uspechu.

    OdpovědětVymazat
  10. Doporučuji navštívit kurzy od STOBu. Všechno Vám tam dobře vysvětlí hezky krok po kroku. Lidé s Vaší váhou tam zhubli za ty tři měsíce trvání kurzu klidně i 10 kg, a to bez trápení se hladem. Nechci to tu nijak propagovat, ale já s tím byla opravdu spokojená.

    OdpovědětVymazat
  11. Určitě nějaký pohyb, ovoce a zelenina, a prostě tak nějak střídměji jíst.

    OdpovědětVymazat
  12. Určitě začni cvičit! Nic těžkých, strečing a aerobik stačí. K tomu uprav jídelníček a kila jdou pomalu dolu. Držíme palce, dokážeš to!

    OdpovědětVymazat
  13. Dobrý článek. :-)
    Podle mě tak,
    Tajemství hubnutí spočívá v dobře definované profesionální metodě.

    OdpovědětVymazat
  14. Náhodou jsem narazila na tento blog, taky teď začínám hubnout, mám za sebou první týden a je mi fajn. Jím všechno, ale nepřežírám se. Jsem milovníkem zeleniny a ovoce všeho druhu a mám to štěstí, že mám svou zahrádku, kde budu co nevidět vysazovat dobroty :) Nehubnu kvůli někomu a něčemu, dělám to pro sebe, abych se dobře cítila a byla zdravá. Hýbu se každý den - velký pes potřebuje dlouhé procházky, tzn. několik km denně v nohách. Praktikuji rychlochůzi v kombinaci s aportováním, ať se hafan nenudí (a já nenamáhám jen nohy:)).
    Takto šlo 10 Kg dolů naprosto samo, ani jsem to nepostřehla. Problém je v tom, že si tělo na tento pohyb už zvyklo, tzn buď zvýšit dávku km nebo přidat ještě nějakou aktivitu. A tak ještě každý den provádím půl hodinky doma aerobní cvičení. Problém mám se stravou - podle STOB klubu a sebekoučingu mám spořádat hromadu jídla, tak teď s tím bojuju a učím se jak správně jíst. Jak snad všichni víme, úspěch je z 80% jídlo a 20% pohyb. Snad se mi to jídlo podaří "přeprat a zvítězit nad ním".

    Zajímalo by mě jak s váhou válčíš teď, jestli sem někdy zavítáš nebo jestli už jsi to vzdal (či snad byla cesta úspěšná a jsi na své vysněné váze)

    Pokud se tu objevíš, napiš jak jsi na tom, co se za ty roky změnilo, atd. určitě ti spousta lidí drží pěsti!

    OdpovědětVymazat

 
optimalizace PageRank.cz