středa 13. ledna 2010

Dopadl jsem jako většina, nezubl jsem naopak

Rok skoro pryč od doby co jsem se rozhodl zhubnout a myslel jsem si, že mi k tomu pomůže tenhle blog. Leč mýlil jsem se, nepomohl. Je 14.1.2010 a já vážím víc než na začátku. 109,2 kg to je moje aktuální váha. Pro toho kdy na tenhle blog zabrousí to nebude žádné povzbuzení, to je mi jasné. Vynechám zde zbytečné komentáře o tom, jak je to hrozné, že se mi to nepovedlo a že jsem dopadl jako spousta těch co bojují s nadváhou nebo tloušťkou celý život. Je to pravda, uznávám, ničeho jsem za ten skoro rok nedosáhl.

Musím ale na druhou stranu přiznat, že jsem se vůbec nesnažil. Prostě jsem zhubnout ve skutečnosti chtěl jen pohodlně ze své židle u počítače a ze své postele, kde jsem trávil čas když už mě bolel zadek od sezení u počítače. Měl jsem celou dobu hodně práce a na hubnutí se přiznám jsem myslel jen když mi moje tloušťka byla nepříjemná. Tedy neměl jsem to jako cíl 24 hodin denně. Pouze když jsem se zadýchával do schodů, potil se na jednání, v létě na slunci, když jsem vyrazil k vodě, když jsem se viděl v zrcadle. Vždycky bylo něco důležitějšího na práci, než se věnovat sám sobě, svému tělu. Navíc díky spoustě práce jsem se ubezpečoval při jídle často tím, že si potřebuji obalit cukrem nervy a ulevit od stresu, který jsem při několika pracích zažíval. Pil jsem hodně kafe, což nepovažuji za nic špatného, pokud si jej ovšem nedoléváte mlékem a nezasypáváte cukrem jako v mém případě. Kvůli nervům samozřejmě.

Co s tím? Poslední dobou jsem se snažil úplně vypnout. Přestat pracovat a práci které se nelze přestat věnovat omezit na minimum. Pouštěl jsem si filmy, koukal na seriály, četl, ležel, spal, odpočíval. Skoro vůbec nic jsem nedělal. Úmyslně. Vřele to doporučuji každému. Dejte si 10 dní, kdy nebudete dělat vůbec nic co musíte a dalších 10 dní dělejte jen to opravdu nejnutnější, na zbytek se vykašlete. Buďte jen sami se sebou a po pár dnech uvidíte, že vám to začne prospívat. Srovnáte si vlastní hodnoty, ujasníte si co je pro vás důležité a zjistíte nač jste kašlali, když jste měli tu hromadu práce a všeho dalšího. Zjistíte co jste zanedbali a pokud vás trápí obezita nebo nadváha, zjistíte, že jste zanedbali taky sami sebe. Ta těžší zjištění pro vás budou, že jste zanedbali jiné, na kterých vám záleželo a u některých to třeba již nepůjde vrátit. To je ta horší část. S tím se budete muset poprat také, dříve či později

Takže pokud si uvědomíte, že jste zanedbali svoje vlastní tělo, kterému nadváhou a kily navíc škodíte, a to v mém případě platí už o 40 kilech, je to první krok k tomu s tím něco udělat! Začínám opět hubnout!

2 komentáře:

  1. Chceš opravdu zhubnout, nebo jen čekáš na zázrak? Místo aby si seděl,koukal na filmy a litoval se na tomhle blogu, začni něco dělat. Máš přístup k počítači, k internetu...to znamená spoustu informací. Něco si přečti a dej dohromady fakta jak to vlastně s tvým organismem chodí. Chybí ti plán, chybí ti pevná vůle a především ti chybí to opravdické rozhodnutí. Až k tomu dospěješ,a budeš líný shánět si informace sám, kontaktuj nějakého dietologa, napíše ti plán a pomůže ti. Není to žádná ostuda požádat někoho o pomoc. Ostuda je tenhle blog s hromadou reklam na hubnutí. Promiň.

    OdpovědětVymazat
  2. Máte pravdu, výsledek odpovídá mojí vůli. Pro mě je ovšem tenhle blog příležitostí se nad mojí váhou vždycky alespoň na chvíli zamyslet. Že bych šel s tloušťkou k doktoru? No to si neumím představit, sám dobře vím co dělám špatně.

    OdpovědětVymazat

 
optimalizace PageRank.cz